Ecway
Ekologi kring bilar och andra fordon

En terrassvärmare eller en Tesla?

onsdag, 10 januari 2018 11:43 by Admin

Utvecklingen med bilar går bara fortare och fortare, snart sägs det bli standard att ha självkörande bilar. Det är bilföretaget Tesla som står i framkanten för denna utveckling. För de icke insatta så är Tesla ett amerikanskt bilföretag som grundades 2003 av bland annat entreprenören Elon Musk. Tesla utvecklar elbilar som både ser snygga ut, går fort och sedan en tid tillbaka även är självkörande. Teslas VD, Elon Musk är en stor aktör bland återvinningsbar energi, han äger inte bara Tesla, han äger också USAs största SolarCity, ett företag som leverar och installerar solcellspaneler. 

 Jag har länge funderat på att skaffa en Tesla, tycker framförallt att designen på bilarna är riktigt häftig, speciellt Tesla Model S. Det jag finner fascinerande med Tesla Model S är att den tidigare förra året hade en uppdatering (likt hur en app i telefonen har en uppdatering) och kunde efter det stanna, gasa, blinka och byta körfält helt själv. Givetvis kommer jag bara använda denna funktionalitet sparsamt, och då med båda händerna på ratten och foten vid bromspedalen, man vet ju inte vad som kan hända annars. Har läst om skräckhistorier där folk har förolyckats på grund av att bilens självkörningssystem inte fungerade riktigt.

 

En Tesla Model S är kanske då inte det bästa att köpa just nu, kanske ska införskaffa en terrassvärmare till förtältet istället? Kan vara skönt att ha en fixad nu när det "snart" är dags för campingsäsongen. 

Just nu värderat 1.0 av 1 människor

  • Currently 1/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Categories:  
Actions:   E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | Comment RSSRSS comment feed