Ecway
Ekologi kring bilar och andra fordon

Dragkrok är inget smycke på bilen utan en avtagbar dragkrok ska det vara

tisdag, 18 april 2017 00:42 by Admin

Då sitter man nyduschad och fräsch efter ett stenhårt pass ute i stugan med både röj, fix och trix. Vi har under en längre tid dragit igång några stora projekt som nu äntligen har blivit mer eller mindre färdiga. Det som dessvärre gjort att det tagit längre tid än planerat är att jag på min bil saknar en dragkrok. Det gör att varje gång man ska köra något till eller från stugan så behöver jag låna någons bil så att jag kan hämta ett hyrsläp någonstans i närheten av hemmet.

Hade det inte varit för att jag tänkt byta bil inom kort så hade jag skaffat mig och monterat fast en avtagbar dragkrok som jag vet finns att hitta på nätet för några tusenlappar. Jag vill inte kosta på min Volvo något mer då nästa köpare dels kanske inte vill ha en dragkrok men än viktigare att man visar på att man inte kört med en släpkärra över huvudtaget som belastat motorn onödigt hårt. Nästa bil kommer definitivt ha en dragkrok och självklart helst ska den vara utrustad med en avtagbar dragkrok då, för det är verkligen inte ett smycke på bilen direkt att köra omkring med en "plåtbit" som sticker upp bakom kofångaren.

Jag har faktiskt gjort lite research kring vad skillnaden på kostnad när man köper en ny bil med eller utan dragkrok och det är dessvärre rätt dyrt på nya bilar medans dragkroken nästan bara följer med på köpet utan knappt någon värdestegring på en begagnad bil.

Det får helt enkelt bli att fortsätta och spara så att man har råd att köpa bilen jag kikat på ett bra tag nu. Ett argument är såklart att allt som vi hittills pysslat med går så mycket snabbare och smidare och ”tid är pengar” har jag läst att någon vis man sagt nån gång för länge sedan.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Categories:  
Actions:   E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | Comment RSSRSS comment feed